#23 Vargtimmen

Vi kunde inte sova utan att ha pratat med er först. Här kommer den ångestfyllda sanningen om vad som just nu pågår, något vi själva inte har vant oss vid att styra. Vi vill vara tydliga med att också vi gör misstag och ber er om hjälp för att bli bättre! Livet är kanske inte så flamsigt ändå.

KRAM

3 reaktioner på ”#23 Vargtimmen

 1. Hej,
  älskar er podd. undrar om ni kunde prata om hur det är att gå i terapi, jag har nyss börjat men det känns som om jag inte har något att säga och det bli bara jobbigt tyst. Jag har en massa att säga men vet inte alls hur jag ska få fram det.
  Kram

  Gilla

  1. Hej Sofia!

   Vi har valt att ta upp din fråga och ägna hela nästa podd åt terapi och att söka hjälp.

   Vi förstår att det kan bli tyst, men trivs du inte med din psykolog kan det vara bra att byta, vi tycker dock att man ska ge det ett par månader. Tystnaden kan också vara en viktig del i terapi, när man blir tyst kan säga ganska mycket… Jag (Siri) blir t.ex. alltid tyst hos min terapeut när jag skäms. Vi känner varandra så pass väl att hon vet om detta och kan direkt fokusera på varför jag känner mig obekväm. Ofta är det när vi är obekväma som vi också är sårbara och lite mer sköra. Precis där är det kanske som vi behöver jobba med oss själva och bli starkare kan jag tänka.

   Det är aldrig behagligt att gå till psykolog, i synnerhet inte i början av en terapi, men känner du även efter ett par månader att det inte ger dig någonting så ska du självklart byta! Din psykolog ska ställa frågor och leda samtalet, det är aldrig ”ditt ansvar”. Kanske kan du säga att du tycker att det är jobbigt att öppna sig och att du behöver hjälp med att börja öppna upp? Psykologer är experter på detta och det är deras jobb, så det har du all rätt att be om hjälp med! De är säkert också väldigt vana över att det är lite trögt i början av terapin. MEN det ska va givande och peppande och kanske periodvis även häftigt att gå i terapi, så känns det helt fel med personkemin även efter ett par månader så ska du självklart byta terapeut.

   Du är stark som vågar söka hjälp och som öppnar dig inför en annan människa. Var stolt över att du prioriterar dig själv!!

   Mer tankar kommer i podden på fredag. Tack för att du lyssnar och lycka till med allt!

   Kramar från oss båda,
   Siri
   Pillerpodden

   Gilla

 2. Halloj, undrar om någon av er har erfarenhet av att ha självmordstankar och om ni kunde diskutera ämnet? Tror inte ni har tagit upp det i någon podd och jag lyssnar slaviskt (inte för att smöra men NI ÄGER). Puss o kram o bara fortsätt fortsätt fortsätt! Era kloka analyser och råd hjälper verkligen mer än ni kan förstå. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s