#29 Tro, kärlek, förlåtelse och google translate

När vi tar in Siris storebror Micael är det mycket som reds ut, saker som vi inte trodde han reflekterade över, förträngda minnen och osagda skulder bubblar upp till ytan. Micael har på många sätt varit omtalad i media för sitt engagemang, och inte minst här i podden. Han är på många sätt så som vi skulle vilja va: aktivist, troende och helt sin egen, även om han själv hävdar att han inte alltid varit god. Här berättar han för första gången om mobbingen under högstadiet, ätstörningen och skulden över hur hans fasta principer gick ut över hans närmsta. Han berättar om när han under ett års tid såg Jesus varje gång han blundade, om kallelser och mirakel samt om hur han hanterar näthat och konsumtionshysterin, inte minst sin systers. Vi får höras hur Gud kan visa sig i en åsna och hur Google translate räddat livet på flera personer i Uppsala. Vi diskuterar förlåtelsen som inte alltid behöver vara en känsla, utan ett aktivt val vi kanske alla borde göra mer, framför allt för vår egen skull. Och så får vi höra om kärleken till hans lillasyster – i vått och torrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s