S:2 #23 GUDRUN SCHYMAN GÄSTAR

”Jag valde livet”

Sex, alkoholism, skuld, helvete och sinnesro. För några år sedan kapitulerade hon av sin alkoholism och övervägde om hon skulle leva vidare. När hon möter oss är hon redo att prata om den skulden, bland annat till sina barn. Men vi möter också Gudrun på 70-talet, med korta och långa könsstereotypa relationer. #metoo känns plötsligt som 90-talisters naiva utopi, tror Gudrun verkligen att det här är det största och mest kraftfulla som hänt feminismen på decennier? Hur lik var hennes ungdom vår?

Det fanns en tid innan Gudrun var medveten om könsroller, då hon i hennes korta och långa relationer inte förmådde att behålla respekten för sig själv. Det får oss att vilja veta hur lik hennes ungdom är vår. Tror Gudrun att #metoo kan förändra på riktigt, eller är det bara en utopi vi 90-talister målar upp under vår första feministvåg?

Vi frågar hur vi ska hantera feminismdebatter på krogen, och kommer in på vikten av fusklappar och rättigheten att slippa vara en laddstolpe till en elbil. Kan en kvinna få fladdra med brösten tack?

För när det kommer till kritan handlar alla våra kamper, personliga som professionella, inte om att orka kämpa. Det handlar om att inte orka låta bli.

Skärmavbild 2017-11-21 kl. 09.52.56

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s