”65. Emma Westas Rödin och Siri Grenholm, båda 20 år
Grundare av Pillerpodden med syftet att sprida en förändrad, normaliserad och vidgad bild av psykisk ohälsa.”

Den årliga listan på http://www.shortcut.se om 100 uppstickare som gör ett bättre Sverige, under 40 år.

”Siri och Emma från Pillerpodden gästade idag Eken på campus US och berättade om psykisk ohälsa på ett fantastiskt målande och beskrivande sätt. Tack för alla skratt och viktiga tankar.”

– Studievägledaren SSK-studenter vid Linköpings Universitet

”Ni är fantastiska, underbara! Vi var alla helt lyriska efter mötet med er! Och vilka fantastiska pedagoger ni är. Känns så bra att ni ska komma tillbaka.”

-Cecilia Wadstein, Svenska Kyrkans utbildningsinstitut

”Ville bara skriva o säga tack ännu en gång för att ni kom upp och höll en så otroligt bra och viktig föreläsning för oss. När vi hade utvärderingsrunda med alla deltagare sista timmen innan de åkte så sa ca 75 % att Pillerpodden var det bästa och mest intressanta under hela lägerhelgen. Ni är grymma! Sluta aldrig med det ni gör!”

– Emma, Lägerledare Undersviks stiftsgård

”Hörni, ni är fantastiska! Önskar er all lycka med det här.”

– Lyssnare avsnitt 1

”Otroligt bra. Det var verkligen på riktigt. Det här borde alla gymnasieungdomar få höra. Stort tack Emma och Siri, ni berörde.” 

– Stefan Nyhem, Studierektor Lundellska skolan, gymnasieskola i Uppsala

”Det bästa var att ni normaliserade det hela”

– Gymnasieelev

”Alla borde få höra sånt här” 

– Gymnasieelev

”Alltså wow, tack för det här! ❤ Kände igen mig i prick allt. Kram på er!!”

– Lyssnare avsnitt 5

”Idag när vi diskuterade boken var det flera, mest killarna, som hänvisade till de normer ni pratade om i måndags. Ni gör avtryck, heja!”

– Ewa Freyman, högstadielärare Uppsala Musikklasser

”Jag lyssnar på er podd nu och älskar den redan! Tusen TACK för ert fina jobb och fortsätt, ni gör en fantastiskt stort och livsviktigt jobb. Massa kramar till er, jag ska fortsätta följa er.” 

– Lyssnare avsnitt 17

”Tack för en underbar föreläsning! Aldrig mött två så underbart fantastiska tjejer!<3”

– Gymnasieelev

”NI är bäst”

– Zara Larsson

”Två nya förebilder!”

– Gymnasieelev

”Vi var alla, elever och lärare, djupt berörda av era berättelser. Bra för eleverna att träffa människor i en ålder som de lätt kan relatera till. Ni är fantastiskt pedagogiska – och roliga!”

 – Nadja Ljunggren och Kerstin Leverbeck, lärare på Rosendalsgymnasiet

”Jag är lärare och mentor på Realgymnasiet i Uppsala och var på er föreläsning idag tillsammans med mina elever. Vill passa på att tacka för en utomordentligt bra föreläsning med mycket matnyttigt och klokt innehåll!

Stod utanför och peppade en elev innan som inte ville gå in pga hade dålig dag och mådde skit -efteråt hade hon jättemycket att prata om, saker som hon tänkt på när ni pratade och det märktes så tydligt att hon tagit till sig och kunnat förstå att det hon brottas med inte är något hon är ensam om. Som mentor och lärare var det otroligt härligt att se hur hon växte bara på den korta tiden.
Kände även att jag själv kunde ta till mig mycket då jag också lever med psykisk ohälsa och medicin på daglig basis. Önskar nästan att mitt 14åriga jag hade kunnat fått ta del av föreläsningen när jag gick i skolan (född -88). Har egentligen ingen speciell fråga till er, utan vill bara lyfta fram hur bra det arbete ni gör är.”
-Jessica Haltorp, lärare på Real-gymnasiet.
”Vi är fyra läkarstudenter som lyssnade på er föreläsning lördagen 18/2 i Uppsala, och vi ville bara berätta hur oerhört bra det var. Ni lyckades verkligen få oss att både skratta och gråta, och vi blev alla inspirerade till att engagera oss i det nya projekt som IFMSA håller på att bygga upp om psykisk ohälsa. Fortsätt som ni gör!”

-Annie, Matilda, Matilda och Maria – Läkarstudenter, termin 7

 

 

Maila oss för fler referenser på boka@pillerpodden.com

En reaktion på ”Omdömen

  1. Nadja Ljunggren och Kerstin Leverbeck, lärare på Rosendalsgymnasiet skriver:

    Vi var alla, elever och lärare, djupt berörda av era berättelser. Bra för eleverna att träffa människor i en ålder som de lätt kan relatera till. Ni är fantastiskt pedagogiska – och roliga!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s