Vår vision är att inget barn ska ta sitt liv. 

Våra föreläsningar är ett steg mot att nå den visionen.

SE DENNA PDF för beskrivning av vår populära standardföreläsning och kompletterande workshop 

SE DENNA PDF om våra skräddarsydda föreläsningar med omdömen

Situationen i Sverige är akut. Den största orsaken till att barn och unga dör idag är psykisk ohälsa – något vi måste , och kan, förändra.

Enligt suicidforskarna är tabu och myter kring självmord en faktor som försvårar och försämrar möjligheten till hjälp. Många upplever att de saknar kompetens att upptäcka och hantera psykisk ohälsa. Ett sätt motverka psykisk ohälsa är enligt forskarna att tala öppet om psykisk ohälsa och självmord, men tyvärr saknas det idag beredskap på många håll för att hantera psykisk ohälsa.

Forskning har visat att utbildning om psykisk ohälsa är det mest effektiva för att förebygga självmord och identifiera ohälsa. Att prata om psykisk ohälsa är alltså avgörande. Vi är övertygade om att detta måste göras på alla plan, då vi alla är drabbade.

Vi har blivit prisbelönta för vårt sätt att prata om psykisk ohälsa.

föreläsning 4.png

Vi jobbar heltid med erfarenhetsbaserad kunskap genom att själva vara unga och ha gjort resan från psykisk ohälsa till psykisk hälsa. Vår uppgift är att kämpa för ungas rätt till psykisk hälsa. Idag har vi hållit över 150 föreläsningar över hela Sverige. Vi har besökt skolor, arbetsplatser, organisationer, universitet, ungdomsläger och föreningar i ett åldersspann på 8-100 år.

Alla våra föreläsningar om psykisk ohälsa syftar till öppenhet och tolerans. Vi tror inte på svar – vi tror på att våga ställa frågor. Responsen har varit positiv från arbetslag, rektorer, chefer, politiska aktivister, vårdarbetare, lärare och kuratorer, som märkt en ökad medvetenhet och en attitydförändring på alla plan i verksamheten. Framför allt har vi räddat liv. Vi hoppas att du, tillsammans med oss, vill rädda flera.

Tveka inte att maila boka@pillerpodden.com så berättar vi mer.

Siri Strand och Emma Westas Rödin

Pillerpodden

”I min roll som polis känner jag att det ni prata om är högst relevant. Innehållet i er föreläsning ger mig som polis kunskap som jag kan använda  mig av när jag möter tjejer och killar som mår dåligt. Jag upplever att det ni förmedlar är förankrat hos er själva vilket inger förtroende och jag tror att ni är representativa för unga människor som mår dåligt och som är i behov av stöd från samhället. Jag kommer relaterat till er och det ni förmedlar i mina samtal med andra myndigheter och i mina samtal med de personer jag möter i min yrkesutövning.” Malin Lehammer, Polis

 ”Så professionellt och så engagerat. Självupplevelsen verifierar äktheten i framförandet och ger lyssnarna en extra dimension och kunskap om psykisk ohälsa.” – Per Lidström, Programansvarig för Rotary Uppsala-Carolina

”Ville bara skriva o säga tack ännu en gång för att ni kom upp och höll en så otroligt bra och viktig föreläsning för oss. När vi hade utvärderingsrunda med alla deltagare sista timmen innan de åkte så sa ca 75 % att Pillerpodden var det bästa och mest intressanta under hela lägerhelgen. Ni är grymma! Sluta aldrig med det ni gör!” – Emma, lägerledare

ondagoda-bild

Den onda/goda cirkeln får av upphovsrättsliga skäl inte kopieras och användas utan kontakt med Pillerpodden.

guldlogga-28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s