Siri och Emma möts på psykakuten en varm sommardag 2014. De har inte setts sedan högstadiet, och egentligen har de aldrig haft särskilt mycket gemensamt. Inte förrän nu. Båda mår väldigt dåligt. Och båda skäms för det. Ryggsäcken är packad med depression, utbrändhet, ångest,bipolär sjukdom, anorexi och borderline. De orkar inte arbeta. Men de vill en sak: att få slut på katastroftänkandet. De börjar spela in sina samtal. Och snart blir »Pillerpodden« Uppsalas största podcast.

Fyra år efter den första inspelningen har de skapat en och prisbelönt modell för psykisk hälsa.Och nu kommer deras första bok. En handbok i psykisk ohälsa, fylld av egna erfarenheter, konkreta verktyg och humoristisk distans.

Ryck upp mig! Omslag 1

Den 18 september 2018 släpps vår första bok. RYCK UPP MIG! innehåller allt det vi önskar att vi hade vetat där i väntrummet på psykakuten. Dessutom det som våra anhöriga och vänner hade behövt höra när vi mådde som sämst. Vi skriver inte bara om hur viktigt det är att prata om det. Vi skriver om hur man pratar om det, och vikten av att prata om att prata om det.

»Boken pratar varmt, förstående och icke-dömande direkt till dig som mår dåligt eller som vill hjälpa någon som mår dåligt. Därför är RYCK UPP MIG! så värdefull. Det är en bok som kommer att göra skillnad.« – LUDMILLA ROSENGREN, läkare, KBT-terapeut och grundare av organisationen Suicide Zero

 

Köp/förbeställ boken här:

AKADEMIBOHANDELN

ADLIBRIS

 

BOKUS

Är du medlem i elevkåren? Kontakta oss på oss@pillerpodden.com!

Framträdanden:

  •  Go’ kväll SVT 18/9 kl 18.45
  • Nyhetsmorgon TV4 18/9
  • Liveintervju Uppsala Fashionweekend 20/9, Uppsala
  • Signering St Pers-gallerian 22/9

 

Förlagskontakt: https://www.lavaforlag.se/kontakt/

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s