Pillerpodden.com

Pillerpodden

Pillerpodden tog upp psykisk ohälsa hos unga

Boken - Ryck upp mig

Siri och Emma möts på psykakuten en varm sommardag 2014. De har inte setts sedan högstadiet, och egentligen har de aldrig haft särskilt mycket gemensamt. Inte förrän nu. Båda mår väldigt dåligt. Och båda skäms för det. Ryggsäcken är packad med depression, utbrändhet, ångest, bipolär sjukdom, anorexi och borderline. De orkar inte arbeta. Men de vill en sak: att få slut på katastroftänkandet. De börjar spela in sina samtal. Och snart blir »Pillerpodden« Uppsalas största podcast.

Fyra år efter den första inspelningen har de skapat en och prisbelönt modell för psykisk hälsa.

 

Den 18 september 2018 släpptes Emma och Siris första bok – RYCK UPP MIG! Boken innehåller allt det de önskar att de hade vetat där i väntrummet på psykakuten. Dessutom det som deras anhöriga och vänner hade behövt höra när de mådde som sämst. Emma och Siri skriver inte bara om hur viktigt det är att prata om det. De skriver även om hur man pratar om det, och vikten av att prata om att prata om det. Det blev en handbok i psykisk ohälsa, fylld av egna erfarenheter, konkreta verktyg och humoristisk distans.

Ord från läsare...

”Kan skriva hur mycket som helst men det enda som behövs är ett enormt TACK, tack för att denna bok skapats och all tid ni lagt ner om psykisk ohälsa, på två dagar har jag åstadkommit mer än på dom senaste 10 åren tack vare ER!”

“Boken pratar varmt, förstående och icke-dömande direkt till dig som mår dåligt eller som vill hjälpa någon som mår dåligt. Därför är RYCK UPP MIG! så värdefull. Det är en bok som kommer att göra skillnad.” 

”Som sammanfattning är det här en bok för alla oavsett om man lider av psykisk ohälsa eller inte, och den borde vara obligatorisk i alla skolor för att få mer förståelse”

”Ryck Upp Mig! är boken jag hade behövt läsa en gång i tiden för att förstå att jag inte var ensam, att det inte var mitt fel att jag mådde som jag gjorde och att det alltid kan bli bättre. Den borde vara obligatorisk läsning i alla skolor.”

”Boken skingrade mina mörkaste tankar när jag var inlagd. Jag kunde inte avsluta mitt liv- för jag intalade mig själv att jag var värd att läsa en sida till…och en till. Den här boken gav mig tillbaka tron på mig själv- och tron på att det blir bättre.”

”En superbra bok att läsa då jag har ett barn som lider av psykisk ohälsa. Mycket bra tips som också ger mig kunskap i hur jag ska hantera vår situation!”