Vill du också inspireras samt få verktyg och förutsättningar för att hantera psykisk ohälsa? Våra föreläsningar har blivit hyllade som de bästa inom ämnet i Sverige idag.  

Vi har utvecklat en modell som förklarar stigmatiseringen av psykisk ohälsa och ger fem konkreta vägar till psykisk hälsa på både individ-och samhällsnivå. Vårt sätt att föreläsa kring den olika sammanhang för olika målgrupper har blivit berömt och prisbelönt.

Vi jobbar med erfarenhetsbaserad kunskap och har med hjälp av modern teknik och social media byggt en kunskapsbank med tusentals erfarenheter från unga som lider eller har lidit av psykisk ohälsa. Vi har frågat dem vad de behöver, och på så sätt blivit en kommunikationsplattform mellan ungas efterfrågan och samhällets utbud. Det har gjort att vi har kunnat identifiera myter, faktorer, orsaker och konsekvenser av ungas psykiska hälsa på ett sätt som tidigare inte har varit möjligt.

pillerpodden-cirkel-02

Den onda/goda cirkeln får av upphovsrättsliga skäl inte kopieras och användas utan kontakt med Pillerpodden.

Situationen i Sverige är akut. Den största orsaken till att barn och unga dör idag är suicid – något vi måste , och kan, förändra.

Enligt suicidforskarna är tabu och myter kring självmord en faktor som försvårar och försämrar möjligheten till hjälp. Många upplever att de saknar kompetens att upptäcka och hantera psykisk ohälsa. Ett sätt motverka psykisk ohälsa är enligt forskarna att tala öppet om psykisk ohälsa och självmord, men tyvärr saknas det idag beredskap på många håll för att hantera psykisk ohälsa.

Forskning har visat att utbildning om psykisk ohälsa är det mest effektiva för att förebygga självmord och identifiera ohälsa. Att prata om psykisk ohälsa är alltså avgörande. Vi är övertygade om att detta måste göras på alla plan, då vi alla är drabbade.

föreläsning 4.png

 

Vår uppgift är att kämpa för ungas rätt till psykisk hälsa. Vi har besökt skolor, arbetsplatser, organisationer, universitet, ungdomsläger och föreningar i ett åldersspann på 8-100 år. I april 2018 höll vi föreläsning nummer 300.

Alla våra föreläsningar om psykisk ohälsa syftar till öppenhet och tolerans. Vi tror inte på svar – vi tror på att våga ställa frågor. Responsen har varit positiv från arbetslag, rektorer, chefer, politiska aktivister, vårdarbetare, lärare och kuratorer, som märkt en ökad medvetenhet och en attitydförändring på alla plan i verksamheten. Framför allt har vi räddat liv. Vi hoppas att du, tillsammans med oss, vill rädda flera.

Tveka inte att maila boka@pillerpodden.com så berättar vi mer.

Siri Strand och Emma Westas Rödin

Pillerpodden

”I min roll som polis känner jag att det ni prata om är högst relevant. Innehållet i er föreläsning ger mig som polis kunskap som jag kan använda  mig av när jag möter tjejer och killar som mår dåligt. Jag upplever att det ni förmedlar är förankrat hos er själva vilket inger förtroende och jag tror att ni är representativa för unga människor som mår dåligt och som är i behov av stöd från samhället. Jag kommer relaterat till er och det ni förmedlar i mina samtal med andra myndigheter och i mina samtal med de personer jag möter i min yrkesutövning.” Malin Lehammer, Polis

”Siri och Emma höll en föreläsning om psykisk ohälsa för all personal på skolan. Elevens perspektiv lyftes fram på ett bra sätt. De var bra på att visa vad en elev som mår dåligt kan uppleva som särskilt besvärligt i skolan, men samtidigt var de riktigt bra på att ge uppmuntran till oss som lyssnade och de betonade att även det lilla som  görs kan ha stor betydelse. Många tackade mig efteråt för att jag hade tagit dem till skolan, men det är ju såklart Pillerpodden som ska ha tacket.” – Helene Lagerquist, rektor Katedralskolan i Uppsala

 ”Så professionellt och så engagerat. Självupplevelsen verifierar äktheten i framförandet och ger lyssnarna en extra dimension och kunskap om psykisk ohälsa.” – Per Lidström, Programansvarig för Rotary Uppsala-Carolina

”Tack för en inspirerande dag! Ni använder era egna erfarenheter och knyter ihop det med kunskap på ett mycket proffsigt sätt. Vi avslutade dagen med workshops som fick oss att tänka till. Ni gav oss inspiration till att arbeta vidare!” – Eva Källström, Verksamhetschef elevhälsan, Lärande i Sverige

”Jag vill skicka en hälsning nu när det gått någon vecka och berätta att de föreläsningar av er som jag varit med på (Realgymnasiet, Liljeholmen) verkligen har gått in i medvetandet och gjort intryck. Det är ett gediget arbete ni har gjort för att kunna leverera så mycket stoff som utmanar gamla invanda tankemönster.” – Gunilla Hedin, präst i Gröndals församling

”Ville bara skriva o säga tack ännu en gång för att ni kom upp och höll en så otroligt bra och viktig föreläsning för oss. När vi hade utvärderingsrunda med alla deltagare sista timmen innan de åkte så sa ca 75 % att Pillerpodden var det bästa och mest intressanta under hela lägerhelgen. Ni är grymma! Sluta aldrig med det ni gör!” – Emma, lägerledare

 

guldlogga-28

2 reaktioner på ”Föreläsningar

 1. Hej flickor,
  Så fantastiska ni båda är!!
  Som mamma till två ungdomar, undrar jag om ni kommer att ha en öppen föreläsning i Stockholm, i år?

  Vore underbart att höra er live!
  Har även ett flertal vänner som är intresserad, så jag tror att ett sådant event snabbt skulle bli fullbokat.

  Lycka till med ert fortsatta, så VIKTIGA, arbete.
  Mvh
  Mamma Mu

  Gilla

 2. Den 28.1. 2019 kl. 14-16 var på TV Kunskapskanalen två helt underbara föreläsningar som handlade om existentiella frågor. Överläkare i psykiatri och forskare Ulla-Karin pratade om LIVSSMÄRTA ELLER PSYKISK SJUKDOM och därefter Emma Westas Rödin från PILLERPODDEN om vägen ut ur lidande. Mycket fängslande program som kan hjälpa många unga som mår dåligt. Det är mycket lämpliga för skolpersonal, socialarbetare, föräldrar och ungdomar. Man kan kalla det KONSTEN ATT RÄDDA LIV. Deras föreläsningar kan ge näring när man möter barn och ungdomar som mår dåligt. Jag skulle önska REPRIS av det programmet på lördag eller söndag då de flesta är hemma och helst i TV 1eller TV2. KUNSKAP, den behöver vi alla! Jag har letat efter föreläsningarna på SVT Play men kan inte hitta dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s